Turkelektronik.org  Elektronik Forumu  

Geri git   Turkelektronik.org Elektronik Forumu > Elektrik > Enerji Kaynakları > Alternatif Enerji Kaynakları

Alternatif Enerji Kaynakları Güneş pilleri, rüzgar enerjisi ve diğerleri

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 31-12-2008, 23:52   #1
Erkan
Yeni Üye

Erkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Erkan is on a distinguished road
Post Stirling Motoru ve Güneş Enerjisi

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Arkadaşlar merhabalar

üzerinde çalışma yaptığımız alternatif enerji üretimi, projemizde kullanmak için stirling teknolojilerinden faydalanmak istiyoruz şimdi stirling hakkında bilgi sahibi olmayan arkadaşlarımızın'da konu hakkında bilgi edinmesinde fayda vardır [Linkleri Sadece Kayitli Uyelerimiz Gorebilir. Uye Olmak Icin Tiklayiniz...] burdan hakkında bilgi edinebilirsiniz .

Stirling dıştan yanmalı çok hemde çok mantıklı bir motordur bu yüzden üzerinde duruyorum kısa bir süre önce Ülkemizde model araçlara böyle motor üreten bir firmanın var olduğunu öğrendim açıkcası daha bulamadım eğer bu konuda bilgi sahibi iseniz burdan bana ulaşırsanız çok teşekkür ederim.

Farklı bir konuda Güneş panelleri ile alakalı bildiginiz , denenmiş ve tavsiye edebileceginiz bir marka varmıdır. Şu an Ülke içinde bazı güneş panellerine rastladım ama hem çeşit hemde performans bakımından tecrubeli arkadaşlara sormakta fayda görüyorum.

Konu Erkan tarafından (05-01-2009 Saat 06:00 ) değiştirilmiştir.
Erkan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-02-2009, 23:21   #2
Ringo
Yeni Üye

Ringo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ringo is on a distinguished road
Post Cevap: Stirling Motoru ve Güneş Enerjisi

Stirling motoru hakkında araştırmalar yaptım hakikatten etkilendim gelecekte alternatif enerji kaynaklarında önemli bir yer alacağı kesin diye düşünüyorum ilgi ve alakamla sizinde üzerinizde çalıştığınız projenin takipçisi olmak isterim zaman buldukça bende bazı ilgili projelerden konu etmek ve fikirlerimi paylaşmak isterim.
Ringo isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-11-2009, 16:09   #3
develop
Yeni Üye

develop - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

develop is on a distinguished road

Stirling Motoru ve Güneş paneli ihraç eden bir türk firması olduğunu duydum bu konuda bir üretim varmı yokmu diye araştırıyorum.Kulaktan kulağa duyumlarla ihracatı başlatan arkadaşlarımıza soruyorum nerede bu firma ) varmı gerçekmi )
develop isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15-06-2010, 17:45   #4
promonew
Yeni Üye

promonew - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

promonew is on a distinguished road
Standart Cevap: Stirling Motoru ve Güneş Enerjisi

Solar Stirling hakkında biraz bilgi de ben eklemek istedim:

"Kennewick, Washington menşe'li Infinia isimli şirket büyük boyutlu bir uydu çanak anteni yapısındaki konsantratörü ile stirling motorundan güneş ışınlarını kullanarak elektrik elde etmektedir. Standard fotovoltaik panellerin verimi genellikle %12 ile %15 arasında olduğu halde, solar stirling yöntemiyle %24 verimle 3KW elektrik elde edilmektedir."
Bu paragraf çeviridir. Kaynak: [Linkleri Sadece Kayitli Uyelerimiz Gorebilir. Uye Olmak Icin Tiklayiniz...]

Adı geçen 3Kilowattlık motor animasyonu:
[Linkleri Sadece Kayitli Uyelerimiz Gorebilir. Uye Olmak Icin Tiklayiniz...]

Infinia solar plantasyonu videosu:
[Linkleri Sadece Kayitli Uyelerimiz Gorebilir. Uye Olmak Icin Tiklayiniz...]
promonew isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 17-10-2010, 18:20   #5
BayPas
Yeni Üye

BayPas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

BayPas is on a distinguished road

Stirling Motoru için teşekkürler,öğrendiğim iyi oldu biraz araştırma yapınca,gördüklerim karşısında heycanlandım. Oldukça güzel bir motor. Peki neden yaygın değil? bu konuda pek bir fikre sahip değilim.Mekanik açıdan zor ve pahalı bir çözüm mü, yoksa geleceğin alternatif enerji üretiminde,yer alacak bir kaynak mı?

Bir web sitesinde,çanak antenlerden faydalanarak,striling motorlarından enerji üretiyorlardı.Sanırım daha bir çok alternatif yol var gibi görünmekte.

Paylaşım için teşekkürler teşekkürler
BayPas isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-10-2010, 22:20   #6
MAYA
Yeni Üye

MAYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

MAYA is on a distinguished road

Bilgi ve paylaşım için teşekkürler.
MAYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28-10-2010, 00:22   #7
aytacayva
Moderator

aytacayva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

aytacayva is on a distinguished road

Alıntı:
Erkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar merhabalar

üzerinde çalışma yaptığımız alternatif enerji üretimi, projemizde kullanmak için stirling teknolojilerinden faydalanmak istiyoruz şimdi stirling hakkında bilgi sahibi olmayan arkadaşlarımızın'da konu hakkında bilgi edinmesinde fayda vardır [Linkleri Sadece Kayitli Uyelerimiz Gorebilir. Uye Olmak Icin Tiklayiniz...] burdan hakkında bilgi edinebilirsiniz .

Stirling dıştan yanmalı çok hemde çok mantıklı bir motordur bu yüzden üzerinde duruyorum kısa bir süre önce Ülkemizde model araçlara böyle motor üreten bir firmanın var olduğunu öğrendim açıkcası daha bulamadım eğer bu konuda bilgi sahibi iseniz burdan bana ulaşırsanız çok teşekkür ederim.

Farklı bir konuda Güneş panelleri ile alakalı bildiginiz , denenmiş ve tavsiye edebileceginiz bir marka varmıdır. Şu an Ülke içinde bazı güneş panellerine rastladım ama hem çeşit hemde performans bakımından tecrubeli arkadaşlara sormakta fayda görüyorum.
öncelikle paylaşım için teşekkür ederim. Tubitak Formula G yarışmasına katılmıştım orada güneş panelleri kullanmıştık. Kullandığımız panellerden öğle vakitleri ortalama 500W enerji alabiliyorduk. Yanılmıyorsam orta boy 6 adet panel kullandık ve maliyeti yaklaşık olarak 15000TL ye mal olmuştu. Güneş panellerini daha çok hangi ortamda kullanmak istersiniz. Çünkü ev tipi paneller daha pahalıya mal olmaktadır.

Lütfen teşekkürü çok görmeyelim. Bir katkıda siz yapın.
aytacayva isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14-11-2010, 12:15   #8
masterlife
Yeni Üye

masterlife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

masterlife is on a distinguished road

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bir ara gitti gidiyorda stirling moturu görmüştüm model tekne motoru olarak kullanılıyordu.Stirlling motoru ilgimi çekmişti güzel bilgi, paylaşım için tşk.
masterlife isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler
enerji, fotovoltaik, güneş, kennewick, motor, solar, stirling, stirling motoru, washington

Seçenekler
Stil