![]() |
|
|||||||
| Elektronik için Cihazlar ve Aygıtlar Osiloskop,Sinyal Jeneratörü,Frekansmetre ,Multimetre,Lehim ve ilgili donanım ve diğer konuılar |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
![]() |
Arkadaşlar,tecrübe edilmiş basit,sinyal jeneratörü devresi arıyorum,MAX038 entegresi ile yapılmış bir şema buldum,fakat MAX038 entegresini bulamadım. Mutlaka bir arkaşımız basit bir çalışma yapmıştır diye bu yeni foruma yazmayı denedim.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
![]() |
MAX038 entegresi Karaköyden bulabiirsiniz.Ben zamanında bulmuştum selanik çarşısına bakın
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Yeni Üye
![]() |
Alıntı:
İzmir'de de var diye biliyorum, birkaç yol önce sinüs ses üreteci yapmak üzere satın almıştım. İhtiyacınız varsa yardımcı olabilirim. Bu entegrelerde bir sorun var: Genel amaçlı bir sinyal jeneratörü yapmak için bu tip entegre devreler işi kolaylaştırıyor ama... Her kademe için kalibre etmek ve ayarlarını yapmak ayrı bir sorun. Bir değerde ayarı tutturuyorsunuz, diğerini ayarlarken bir öncekinin değerleri karışabiliyor. Ayrıca piyasada çok makul fiyatlar ile bulunabilen bazı cihazları oturup yeniden yapmak bana biraz gereksiz gibi geliyor. Eğer öğrenmek için veya çalışma prensiplerini anlamak için yapılacaksa, o zaman ayrı. Ama devreyi otur tasarla, testlerini yap, baskılıya çiz, montajını yap, daha sonra kutuya yerleştir, ön panel tasarımı için bir sürü zaman ve para harca vs. Piyasa satış fiyatı çok da pahalı olmayan birtakım donanımları hazır almak, ve bunları kullanarak hiç yapılmamış veya iyileştirme gerektiren tasarımlara zaman harcamak daha doğru gibi. Örneğin, cep tipi 2.4 GHz kadar ölçebilen bir frekansmetreyi 35-100 TL arasında piyasada bulabilrsiniz. Ama oturup kendiniz kullanmak üzere bir tane imal etmeye kalkarsanız 2.4 GHz de çalışan bölücü entegre devresini bulmakta güçlük çekebilirsiniz, kalibre etmekte güçlük çekebilirsiniz, kutuya yerleştirme vb. sorunlarla uğraşır ve bu iş için uğraşmaya başladığınızda sıkılıp projeyi yarıyolda bırakabilirsiniz. Oysa ki burada araç amaç haline gelmiş demektir ve amacınız önemini yitirmeye başlamıştır. Bir başka iş için kullanacağınız araç sizin amacınız olmamalıdır. Bu nedenle tekrar diyorum ki, eğer amacınız öğrenmek veya imal etmek ise kar-zarar hesabına gerek yoktur ve istediğiniz kadar zaman ve paranızı bu işe ayırabilirsiniz. Yok ben aygıtı kullanmak üzere imal edeceğim diyorsanız o zaman da şöyle düşünülmeli diyorum. Aygıt veya cihaz çok pahalıdır veya sizin o sırada satın alacak yeterince bütçeniz yoktur; İşte o zaman kafa yormaya değer. Eğer imkanınız varsa veya o aygıt yeterince ucuza satılıyorsa, bence hiç vakit kaybedilmemeli ve daha farklı işler veya projelerle uğraşılmalı. Ben mümkün olduğunca seçimlerimi böyle yapmaya çalışıyorum. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
![]() |
MAX038 entegresini Karaköyden temin ettim,arkadaşımızın dediği gibi selanik pasajından alındı,Edirne'de her şeyi temin etmek pek mümkün olmuyor. Devreyi vakit geçirmek ve öğrenmek için yapıyorum,ayrıca devre şeması ile malzeme listesini buraya ekleyeceğim.
İlginiz için teşekkür ederim,gelişmeleri buraya aktaracağım. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
![]() |
Hocam sinyal jeneratör devresini yapamadım,işin içinden çıkamıyorum,hazır almaya karar verdim. Uygun fiyata bir sinyal jeneratörü önermeniz mümkünmü.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
![]() |
ben namık kemal üniversitesi elektronik haberleşme mühendisliği bölümü 2. sınıf öğrencisiyim dönem sonuna kadar bir hobi devresi yapmam gerekiyor bana yardımcı olabilirmisiniz. 1 hafta içinde ne yapacağımızı bildirmemiz gerek proje yapımını uğraşıp çabalayacağım ama ne yapacağım konusunda karar verememiyorum bana yardım edebilirmisiniz... teşekkürler ederim
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| 2.4ghz, devre, haberleşme, hobi, jeneratör, max038, mühendislik, proje, sinyal |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|