![]() |
|
|||||||
| Kesintisiz güç kaynakları On-line (sürekli hatta) ve off-line (gerektiğinde hatta) olan sistemler ve ilgili konular |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
![]() |
Arkadaşlar, sürekli kesintisiz güç kaynaklarım arızalanıyor. Bu aldığım üçüncü güç kaynağı ve sonunda buda arızalandı,garanti kapsamında olduğu için şu anda şanslıyım,fakat neden arıza yaptığını bulamadım genel ölçümleri dahi yaptık ters giden bir durum var ama çözemedim.
1 adet 400 W PC 1 Hp Printer 1 adet lcd tv 1 adet lcd monitor tümünün güçleri hesaplandı güç kaynağına fazladan yüklenmede yok. Topraklama hattını kontrol,ettik dün elektronik,müh bir arkadaşla inceledik, oda bir yorum yapamadı fakat ilginç br öneri aldım,cihazlarımın yerlerini değiştirmem değiştirmem gerekiyormuş yani,tüm düzenimi bozacağım böyle bir şey varmı. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
![]() |
Güç kaynağını aldığınız firmaya sordunuzmu,bence oraya sorun size verecekleri cevap çok önemli,cihazın yeri ile ilgili sorun olamaz,bu tip sorunlar şebekeden kaynaklanabilir.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
![]() |
Benim önerilerim:
1. kesintisiz güç kaynağının havalandırması iyi mi? Aşırı ısı bozabilir. 2. Elektrik şebekesinde birtakım cihazlar parazit yapıyor olabilir, girişe ek bir parazit filtresi daha ekleyin (toprak hattı iyi ve çalışır olmak zorunda). 3. Bazen kesintisiz güç kaynağında kötü-ucuz akü kullanımı sorun yaratabilir. Akünün biri veya hücrelerinden biri arızalanır, cihaz aküyü şarj etmek için aşırı ısınır ve arızaya sebep olabilir. 4. Voltajda sıklıkla meydana gelen dalgalanmalar da sorun yaratabilir. KGK (kesintisiz güç kaynağı) cihazının markası nedir? Ben yıllardır "inform" marka offline-AVR tipi KGK kullanıyorum. Akülerin beli bir dönem sonra arızalanması dışında bir sorun ile karşılaşmadım. Inform bildiğim kadarıyla Türk Malı. O kadar başarılı ki, APC marka KGK kış mevsiminde klimalar vb. sebeplerle meydana gelen voltaj dalgalanmaları nedeniyle bilgisayarın sabit diskinin bozulmasına sebep olmuştu. Inform taktıktan sonra yıllarca hiçbir sorun yaşanmadı. Tasarımcısı 1000VA lık offline KGK na bile akım trafosu koymuşlar ve harcanan gücü seri porttan bilgisayara bildirebiliyor. Ucuz Çin mallarında bunu güç transistöründeki voltaj düşmesinden ölçmeye çalışıyorlar... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
![]() |
Sorunun kaynağını öğrendim,şebekedeki dalgalanmalar yapıyor. Semtimizde bulunan trafonun,sorunlu olduğunu öğrendim,sonuçta ne kadar doğru tespit bilmiyorum,fakat elektrikten anlayan komşum buna benzer cihaz arızalarıyla karşılaşmış ve araştırmış,trafodan kaynaklı olduğunu söylüyor.Sanırım başımın caresine bakacağım,güç kaynağı olarak ithal ürün kullanmayacağım tavsiyelere uyup Inform marka güç kaynağı alacağım.
teşekkür.... |
|
|
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|