Turkelektronik.org  Elektronik Forumu  

Geri git   Turkelektronik.org Elektronik Forumu > Elektrik > Enerji Kaynakları > Alternatif Enerji Kaynakları

Alternatif Enerji Kaynakları Güneş pilleri, rüzgar enerjisi ve diğerleri

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 17-02-2009, 20:25   #1
Erkan
Yeni Üye

Erkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Erkan is on a distinguished road
Post enerji tasarrufu

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Arkadaşlar farklı bir bakış açısı ile enerji tasarufu başlıklı bu konumda piyasada bulunan tasaruf yapan bazı cihazlara rastladım gerçekten şaşırtıcı duyumlar aldım ama her hangi bir yanlış anlaşılma olmasın diye burdan bu konuyu açıyorum ve farklı bir bakış açısı ile.

Enerji tassarrufu konumuzda alternatif enerjiyi bulup kullanmayada enerji tasarrufu dyebilirmiyiz ben diyorum bu yüzden çeşitli araştırmalar yapmaktayım tabi ütopik bazı düşüncelere rastlamakta mumkun örneğin gün ışığını kapalı ortamlaa taşımak gibi tabi bu çok uzakta görünmemekle birlikte şu an için ütopya fakat asıl gelmek istediğim yer var olan enerji üzerinde alternatif çözüm yollarına giderek çeşitli tasaruflar yapılabilir.

Neden Alternatif enerji kaynakları başlığı altında yazıyorum önce şunu belirtmemde fayda var alternatif bir enerji bulamıyorsak var olan enerji üzerinde alternatif çzüm yolları aramalıyız.

Bu konuda neler üzerinde enerjiyi tam kayıp olmadan kullanabiliriz bunlar üzerine tartışalım derim.

Geçenlerde google yeni bir girişim için hazırlıklara başladı haberini okudum mukkemmel bir düşünce artık hangi araç ne kadar enerji tüketiyor bunu web üzerinden görebilecegiz bu da enerjinin gelecekte önemli çevre elemanları üzerindeki teknolojilerinin değişmesine sebep olacak örneğin çok fazla enerji tüketen cihazlar motorlar vb. çevre elemanları yeni teknolojiler sayesesiden
deklare edilecektir.

Evet hangi konularda tasarrufa gidilerek alternatif enerjiye kapı açmış oluruz ve bu konuyla ne ilgisi var diyen arkadaşlara şunu diyebilirim ne kadar az enerji tüketimi yaparsak alternatif enerji üretme konusunda başarılı üretimler oluşabilir düşüncesi içindeyim.

Örneğin aydınlatma alanında bir kaç örnek verecegim Led ile aydinlatma yapılmış modern bir evin enerjisi gün içinde güneş sayesinde depolanmakta ve karanlık ortamlarda çalışmakta bu amatör bir örnek ama gerçek bu

bir örnekte manyetik balanslarla çalışan floresant ampullerin elektronik balansa doğru acilen dönüşmesi devret kendi bünyesinde böyle bir girişimde bulundu kamu alanlarında kullanılmak üzere elektronik balans kullanılmasına dair bir genelge yayınladı ama nede olsa tüm alt yapının değişmesi şart gibi burda sağlanacak enerji tasarufuna ben alternatif enerji kaynaklarının oluşması ve geçilmesi için bir anahtar olarak görüyorum .

Konuların detayları hakkında tekrar yazacağım nelerden tasaruf yapılır tartışalım

Gözlerimiz görmüyorsa burda güneşin suçu nedir.

Mevlana Cellaleddin Rumi

Sevgilerle

Konu Erkan tarafından (17-02-2009 Saat 20:31 ) değiştirilmiştir.
Erkan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15-06-2010, 18:17   #2
promonew
Yeni Üye

promonew - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

promonew is on a distinguished road
Standart Cevap: enerji tasarrufu

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Erkan arkadaşıma katılıyorum. Elektronik floresant balastların tasarruf oranı (floresantı aynı ışık şiddetinde yaktığı halde) %30 civarındadır. Bunun sebebi de tasarım özelliğinden kaynaklanır. Bu balastlar 50Hz AC şebeke elektriğini alır ve önce DC ye çevirirler, sonra da bunu 32 KHz AC yaparlar. Balast içindeki endüksiyon bobini üzerinden geçen yarım saykıl ampule gider. Akabindeki yarım saykıl sürecinde ise bobine enerji verilmez. Bobinlerin doğası gereği, enerjisi aniden kesilince oluşan self endüksiyon gerilimi tekrar ampule gönderilir. Yani ikinci yarı saykıl şebekeden çekilmez, birinci yarı saykılın "self endüksiyon" tezahürü olarak belirir. Saniyede 32 000 defa oluşan bu olay neticesinde biz floresant ışığını hem daha titreşimsiz, hem de daha ekonomik olarak elde ederiz.
promonew isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil