![]() |
|
|||||||
| Elektronik için Cihazlar ve Aygıtlar Osiloskop,Sinyal Jeneratörü,Frekansmetre ,Multimetre,Lehim ve ilgili donanım ve diğer konuılar |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
![]() |
arkadaşlar böle bir cihaz aldım ama kullanmasını bilmiyorum...yapmak istediğim şey..elimdeki altleri ölçmek mesela leptopun adapdörünü nasıl ölçerim bunla
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
![]() |
Multimetre üzerinde DCV VE ACV bölümü var ( DCV) doğru akım voltajını ölçer, (ACV) alternatif akım voltajını ölçersin,şimdi elindeki adaptör DCV ise genelde DCV olur. (Sadece bazı özel adaptörler ACV tur) bunuda adaptörün üzerinden görebilrsin.
DCV ölçümünde multimetre üzerinde ayarını yapıyorsun örneğin 12 v luk bir adaptörün ölçümü için multimetre üzerinden 20 DCV volta ayarla ve adaptörünün çıkışına bak eğer adaptörün çalışıyorsa multimetre ekranında 12 volt bir değer gösterecektir. umarım yardımcı oldum. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
![]() |
tşk ederim arkadaşım
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
![]() |
kullandığım aygıt bu ve üzerinde sizin söylediğiniz yazılar yazmıyor acaba onlar burada hangileri
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
![]() |
V--- Dc volt V dalgalı işrat Ac olandır. yukarıda yazdıklarımı tekrar oku ve senin resminde sol tarafta olan V-- bölümden adaptörünü ölçersin diyelimki 24 volt ölçeçeksin o zaman 200 yazan konuma alman yeterli.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
![]() |
diyelimki yanlış yere aldım aleti ve 220 v ölçtüm alete bir zararı olurmu yada ne olur.. ve burada 2 adet 200 v ve 200 var hangisine almalıyım acaba bunun kullanma klavuzu yok o yüzden soruyorum
birde şunu sölermisn arkadaşım ben 19 v ölcerken gene 200 duracak ben 220v ölçerken gene 200 duracak orada 4 adet şema var 200 20 2000m 200m bunları bir sölermnisin ne löçiyor |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
![]() |
Yanlış yere almadın 220 v ölçmen için Ac Volta alacaksın 750 Volt okunuyor orada 220 v ölçebilrsin,bak dikkatli olmak gerekir bilen birinden uygulumalı öğrenmeni tavsiye ediyorum
19 V ölçerken 20 Voltta olsun ve 220 volt ölçerken de 750 Voltta olmalı. sağtaraf ac voltaj sol taraf Dc voltaj ölçüyor. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| 220v, acv, dcv, dt830d, multimetre, ölçme |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|