![]() |
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
![]() |
Arkadaşlar Mrb
Size pil konusunda önemli hatırlatmalarda bulunacağım ve başımdan geçen ciddi bir durumdan söz edeceğim. Öncelikle Elektronik devrelerde kullanıldığı gibi bir çok hassas cihazlarda yer alan pillerin nasıl ve hangi şartlarda piyasalarda bulunduğunu hatırlatmak istiyorum. Son kullanma tarihlerinin ve saklandıkları ortamların durumu çok önemli, kullanma tarihinin bitimine 1 ay kalmış pillerin piyasada satıldığını biliyormusunuz. şimdi başımdan geçen önemli bir durumdan söz edeceğim bende bu son kullanma tarihlerinden habersiz CRC 2032 pil alımı yapmaya kalktım fiyatlarında büyük değişiklikler görünce biraz durdum son anda arkadaşım beni uyarınca son kullanma tarihlerinin önemini kavradım aslında yapılması gerekende bu olmalıydı,tarihe bakmam gerekliydi ,son kullanma tarihine 1 ay kalmış pillerin satılması pek ticari bulmuyorum açıkçası bazı satıcılarda habersiz pilin satışına odaklanmış durumdalar . sizleri burdan dikat etmeniz için uyarıyyorum. Son olarakta bu pillerin saklanma koşullarıda ,ortam sıcaklığı ve nem ile ilgili bilgiler satın alacağınız pilin datasheetinde mevcut,eğer fazla adette pil bünyenizde bulunduracaksanız saklama koşullarına özen göstermeniz gerekiyor. Konu denizatak tarafından (16-11-2009 Saat 22:03 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
![]() |
Mrb
Bin yaşa arkadaşım,geçen yıl aldığım pillerin çoğunu atmak zorunda kaldım, tarihi dikkatimi çekmemişti,iş yerimizde ve shada kullandığımız,kalibrasyon cihazlarının hepsinde,pil kullanıyoruz ne yazıkki alım yaptığımızda adetli alıyoruz,bu güzel konuyu paylaştığın için teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Moderator
![]() |
bilgilendirmelerin için teşekkür ederim.
|
![]() |
| Etiketler |
| crc2032, ortam sıcaklığı, pil, son kullanma |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|