Turkelektronik.org  Elektronik Forumu  

Geri git   Turkelektronik.org Elektronik Forumu > Elektrik > Elektrik Motorları & Sürücüler

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 04-02-2010, 23:35   #1
ummetkapucu
Yeni Üye

ummetkapucu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ummetkapucu is on a distinguished road
Standart Bal serptirme makinasına motor takılması yardım..

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Sayın arkadaşlar, motor bilgim hiç yok. amatör olarak arıcılık yapıyorum.

Elimdeki bal süzme serptirme makinasına bir motor takarak çalıştırmak istiyorum. bu makina eskilerde kullanılan çöp bidonu gibi yuvarlak ve içinde petek koymak için raf sistemi var.
yanlız haznedeki 4 petek konulan raf sistemini önce yavaş döndermeli, daha sonra biraz daha hızlı döndermeli. yani anlatacağım kadarıyla devir ayarlı basit usul ucuza mal edeceğim hızlandırıp, yavaş latabiliceğim bir sistem düşünüyorum.

benim yapacağım sistem tam evdeki dikiş makinalarındaki sisteme benziyor. ama onların motoru küçük geliyor. bununun için nasıl bir sistem ve motor öneririrsizin. biraz basit olarak açıklayabilirseniz sevinirim.

saygılarımla..

balıkesir

Konu ummetkapucu tarafından (04-02-2010 Saat 23:46 ) değiştirilmiştir.
ummetkapucu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-02-2010, 04:24   #2
Meriç
Yeni Üye

Meriç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Meriç is on a distinguished road
Post Cevap: Bal serptirme makinasına motor takılması yardım..

Hocam merhaba

Elinizdeki bal süzdürme makinasının resmi olsaydı,çok daha iyi yardımcı olurdum,burada ne kadarlık bir tork gücüne ihtiyacın var bilmiyorum fakat sana 0,37K Motor önerebilirim ve bir de motoru sürecek sürücüye ihtiyacın var,ekonomik olmasından söz etmişsin,motoru karaköyden alabilirsin 80-90 TL civarında fakat driver konusu hassas burda maliyet giriyor,ben olsam control techniques sürücü kullanır harika bir iş ortaya çıkartırdım,bu sürücünün fiyatını tam bilmiyorum tahminen 350 tl civarı ,bu sürücü ile motoru kendi gücünde istediğin hızda kontrol edebilirsin tam bütçeni belirtirsen başka çözüm yoluna bakarız.
Meriç isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-02-2010, 14:37   #3
ummetkapucu
Yeni Üye

ummetkapucu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ummetkapucu is on a distinguished road
Standart Cevap: Bal serptirme makinasına motor takılması yardım..

Meriç kardeş, ilgin için teşekkür ederim. Hocam demişsin, tam üstüne bastın, balıkesirde öğretmenim. hobi olarakda arıcılık yapıyorum. makina böyle birşey
[Linkleri Sadece Kayitli Uyelerimiz Gorebilir. Uye Olmak Icin Tiklayiniz...]

benim istediğim makinanın üstündeki kollu mile bağlayacağım bir kayıs sistemiyle bu makinanın içindeki petek rafını çeviren bir sistem. peteklerin ve çerçevenin ağırlığı en fazla 20 kilo, ancak bu petek rafını yükü makinanın içinde bir mile bağlı, yani takılacak motor sistemi ağırlık taşımayacak, hazne içindeki petek ve rafının belki (6,7 kilo enfazla) gelecek yükünü dönderecek, ben ahım şahım bir kontrol mekanızmasıda istemiyorum. hani şu ev dikiş makinalarının ayaklı kontrol sistemi veya, elektrik anahtarı gibi kademeli anahtar sistemiyle motorun devir hızını yönlendirmek istiyorum.

benim sizden isteğim, bana motorcuya gidince, motorcuya hangi tür ve teknik özellikleri içeren bir motor, ve yanında isteyiceğim kumanda sisteminin özelliklerini hususunda yardımcı olman. ben böyle bir sistemi için 150 tl civarı düşünüyorum.

saygılar, sayın meriç kardeş
ilgin için teşekkür ediyorum.

Konu ummetkapucu tarafından (05-02-2010 Saat 14:57 ) değiştirilmiştir.
ummetkapucu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-02-2010, 23:02   #4
Meriç
Yeni Üye

Meriç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Meriç is on a distinguished road

Hocam merhabalar

Biraz geç oldu şu an anda seyhat halindeyim,size uygun bir motor seçeceğiz hazır rediktörlü motorlar var ve kullanabilriz, bu yüzden motor için net değerleri hesaplamamız gerekli ben cumartesi günü müsayit olacağım o gün motoru belirleriz birde onu kontrol edebileceğimiz bir çözüm buluruz.

rediktörlü motor örneğini bu adresten bakabilrsiniz. Biz kolay bulunacak bir ürün bulacağız,bütçemiz kısıtlı olduğu için öylesine bir gezindim
[Linkleri Sadece Kayitli Uyelerimiz Gorebilir. Uye Olmak Icin Tiklayiniz...]

Görüşmek üzere
Meriç isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25-02-2010, 00:07   #5
UDPerform
Yeni Üye

UDPerform - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

UDPerform is on a distinguished road

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Böyle bir bütçe ile çok zor yaparsınız bu işi arkadaşın cevabını merakla bekliyorum.
UDPerform isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil