Turkelektronik.org  Elektronik Forumu  

Geri git   Turkelektronik.org Elektronik Forumu > Elektrik > Diğer Genel Elektrik Konuları

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 30-05-2010, 00:11   #1
Deniz
Yeni Üye

Deniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Deniz is on a distinguished road
Post Aydınlatma çözümleri

Merhaba arkadaşlar;

Aydınlatma konusunda deneyim ve tecrübesi olan arkadaşlara sesleniyorum hızla gelişen led teknolojisinde ki son durum nedir.

Daha önce çeşitli fuarlarda ithal ürünler görmüştüm,açıkçası aydınlatma konusunun geleceği çok parlak, AB küresel ısınmaya sebep oluyor diye akkor flamalı ,aydınalatma sistemlerinin yerine led çözümleri getiriyor sanırım son 10 yıl içinde ledsiz hiç bir yer kalmayacak.

Düşününce,ülkemde milyarlarca aydınlatma ürünü bulunmakta bu konuda bazı enerji araştırmalarıda bulunuyor,konu hakkında deneyim ve tecrübelerini paylaşacak birileri varsa şimdiden teşekkür ediyorum.
Deniz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 17-10-2010, 19:11   #2
Efkanugur
Yeni Üye

Efkanugur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Efkanugur is on a distinguished road
Post Cevap: Aydınlatma çözümleri

Aydınlatma konusu gerçekten önemli bir konu,ledler hayatımıza girdi girecek,şu anda amatör olarak aydınlatma işi yapmaktayım,temin ettiğim hazır ürünleri, çeşitli kuruluşlara pazarlıyorum öncelikle şu anda oteller var.Enerji tasarufu ve sağlamlığı,söz konusu olduğunda ledle aydınlatmaya yatırım yapılabiliyor.

Bir örnekte vermek istersem yaklaşık 20 'yakın kuyumcunun vitrinine led'li aydınlatma projesi yaptım,750 TL elektrik faturası ödeyen,kuyumcu vitrinleri var. Projeye göre %65 ile %85' yaklaşan tasaruflar yapmak mümkün.Ayrıca led aydınlatma da kullanılacak ürünleri iyi seçerseniz görünüm, diğer aydınlatma sistemlerinden çok iyi oluyor.
Efkanugur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-10-2010, 18:06   #3
Erkan
Yeni Üye

Erkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Erkan is on a distinguished road
Post Cevap: Aydınlatma çözümleri

Geçenlerde bir haber okudum irlanda,akkor flamalı lambaları, ülke genelinde yasaklıyor.ve avrupa bu işte ciddi,hem küresel ısınmaya sebep,hemde gereksiz enerji kaybı. Kesinlikle ledli aydınlatma sistemlerine geçmeliyiz.
Erkan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20-10-2010, 17:32   #4
mehmetalp
Yeni Üye

mehmetalp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mehmetalp is on a distinguished road
Standart Cevap: Aydınlatma çözümleri

Arkadaşlar hepinize selamlar.

Bir projem için led ihtiyacım var.Piyasada bir çok led temin ettim,en son olarak edison power ledlerini denedim,3 W 170 lumen gücünde,fakat işimi görmedi kullandığım alan çok dar.Yurt dışından numune power lEdler getirdim,onlardan da sonuç almadım,power led olarak bir kaç watlık led arıyorum. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
mehmetalp isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil