![]() |
|
|||||||
| Hobi Devreleri ve Basit Projeler Problemler Hobi elektronik devreleri ,Örnek devreler,Otomobil ve ev elektroniği ,Kuvetlendiriciler (amplifiers) ,Hoperlor , stero sistem (subwoofers), Vericiler (transmitters), Alıcılar (receivers),Jeneratörler (Generatörs),Zamanlayıcılar (Osilatörler) |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
![]() |
Arkadaşlar ben ışıklı anahtarı bi elektrikli alete bağlamak istiyorm ancak kablodan genelde 2 tel çıkar. Fakat elimdeki ışıklı anahtarda lambası için olsa gerek 3 üncü bir bağlantı yeri daha var. Aleti çalıştırdığımda yanacak şekilde nasıl bağlamam gerekiyor. Ve elimde 2 kablo çıkış teli var. Resmi ekliyorum
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
![]() |
yokmu yardım edicek
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
![]() |
Merhabalar
Yardım istiyorsun şimdi önce elindeki anahtar uzerinde bulunan lamba 220 V ile calısmakta ama bu konuda dikkat etmek zorundasınız size yardımcı olmak istedim ama tehlikeli durumların olusmaması icin mumkunse dikkatli olun veya bilen birinden yardım alın elinizdeki anahttar acık ve kapalı konumda olmak uzere olan basit bir anahtar bunu basit bir olcu aleti ile ölçüp bulacaksınız bu calıstırmak istediginiz makinada elektrik devresinde faz ile anahtarlama yaptığını düşünüyorum orda anahtar üzernde bosta kalan ayak lambanın ayagı yani NOTR verdiginiz zaman lamba yanacaktır lambanın yanması anahtarlama ile olacak bunu ölçerek yapmanı tavsiye ederim veya mümkünse bilen birine yaptır. Önemli açıklama özet
Nasıl yapacağını karar ver cevap bekliyor olacağım l |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
![]() |
Teşekkür ediyorum öncelikle ilgin için ve önerilerin için ama ben bunu basit bir devreye monte edicektim yani anahtarı basit bir devrede kullanamazmıyım bana bunu verdi elektronikçi benim kullanıcagım yani baglıycam devre 4.5 le calıscak adaptöre baglıycam yani bilmem anlatabildimmi illa yüksek wattlımı seylerde kullanılıyor bu anahtar yani ısıgın yanabilmesi
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
![]() |
elindeki anahtarda bulunan lamba 4.5 Volt ile yanmaz bu yüzden o anahtarda bulunan lambayı cıkartıp onun yerine led takabilrsin fakat elektirikle ilgili bağlantı olmadığına sevindim bak anahtarı aldığın yere gidip konuyu anlat mutlaka sana yardımcı olacaklardır veya içini açmayı dene oraya basit bir led takabilirsin.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
![]() |
sağol kardeşim ilgin ve bilgilendirdiğin için ALLAH razı olsun valla senden led taktım oldu biraz ugrastım ama oldu pimler oynadı falan ondan oda
ben bunu kulalndıgım entegreye takınca yanlız ana devredeki ledlerde güç kaybı oluyor yani daha sönük yanıo bunun için anahtarı geçtükten sonra yani devreye giderken bişi kullansam acaba yine eski haliiyle yanmasını sağlarmı güçlendirirmi öle bişi biliomusun kullanabileceğim
|
|
|
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|